Hållbarhet

Vauhtis verksamhet bygger på respekt för människor och natur. Ingen kan längre ignorera klimatförändringar eller miljöbekymmer.

Vårt mål är att främja hållbarhet genom att utveckla miljövänliga produkter. Vi är ett företag som fokuserar på vintersport och vi vill ge kommande generationer samma möjlighet att njuta av dessa aktiviteter.

Vauhtis produkter är utformade för att göra skidupplevelsen mer njutbar. Vårt företag spelar därför en viktig roll för att främja människors välbefinnande genom skidåkning.

I samarbete med den finska expertorganisationen Lassila & Tikanoja Oy utvecklade vi ett program för miljö- och socialt ansvar som överensstämmer med ISO 14001-standarderna.

År 2023 tilldelades Vauhti ISO 14001-certifikatet, vilket certifierar vårt miljöledningssystem enligt internationella standarder. ISO 14001-certifieringen visar att vi är medvetna om, hanterar och är engagerade i att begränsa vår miljöpåverkan. Vauhti har tilldelats ISO 14001-certifiering av DNV.

VAUHTI’S MILJÖPOLITIK

Vauhti Speed Oy:s verksamhet bygger på respekt för människor och natur. Vi anser att miljö-, hälso- och säkerhetsfrågor och deras ansvarsfulla hantering är en viktig del av vår verksamhet. Vi följer de lagar och förordningar som gäller för vår verksamhet och övervakar lagstiftningens utveckling tillsammans med våra intressenter. Vi föredrar inhemska tjänster, råmaterial, materialleverantörer och underleverantörer när det är möjligt.

Vauhti Speed Oy har utarbetat sitt program för miljöansvar tillsammans med den finska miljöansvarsexpertorganisationen Lassila & Tikanoja Oyj. Vauhtis miljöprogram följer principerna för ett miljöledningssystem i enlighet med ISO 14001.

Vi vill göra vårt för att främja hållbar utveckling och utveckla produkter med mindre miljöpåverkan så att även våra framtida generationer har möjlighet att njuta av vintersport. Vårt val av råmaterial säkerställer att våra produkter och processer är säkra för användaren och miljön.

Vi samarbetar med våra intressenter för att utveckla råmaterial och förpackningar. Vår produktforskning och utveckling syftar till att göra förpackningen lätt att återvinna och minimera avfallet. Vi hanterar kemikalier noggrant och använder material effektivt. Genom att välja inhemska och lokala produkter och tjänster kan vi minska utsläppen från transport.

Vi utbildar vår personal i miljö- och säkerhetsfrågor. Vi informerar våra kunder och intressenter om våra miljöpraktiker och deras utveckling årligen.

Copyright © 2024